İnsanlar vücud itibariyle soylarına benzedikleri gibi, ruh yapısı itibariyle de soylarına çekerler. Bu sebeple iyi aile kızıyla evlenmelidir.

Sürüleri kurttan koruyan sürü köpekleri vardır. Bunlar sü­rüye kurt getirmezler. Kasapların önünde kemik bekleyen sokak köpekleri ise asla sürü köpeğinin vazifesini yapamaz, faydalı olamaz. Sokak soytarısı bir kızla evlenilirse, o da evin bekçiliğini yapamadığı gibi üstelik eve kurt yaratılış lı insanların gelmesine sebep olabilir. Böyle cıvık ve yılışık halli olanlardan uzak durmalı, asalet sahibi olanları aramalıdır.

Peygamberimiz, buyuruyorlar ki:

"Çöplüklerde yetişen yeşilliklerden (çiçeklerden) uzak durun". "Çöplüklerde yetişen yeşillik nedir" diye sorulmuş, "Kötü ailenin güzel görünüşlü kızlarıdır" bu­yurmuşlardır.

Aslı ve özü temiz olmadıktan sonra, verilen terbiyenin de te­siri uzun süreli olmaz. Bakırı ne kadar parlatırsanız parlatınız, kısa bir zaman sonra kararacaktır. Paslanmaması için bakır değil altın olmalıdır: Anası sarımsak babası soğan olan evlat ancak pırasa olabilir.

. 

. 

Ali Eren - İzdivaç ve Mahremiyetleri 

Bu eser incemeseleler.com ile internete müsadeli olarak kazandırılmıştır.

Eseri başka sitelerde yayımlamak yasaktır !

   
© incemeseleler.com