Bir çok fetva sitesi açılıyor. Hangisinin doğru fetva verdiğini bilmek için çok sıkı bir ilim erbabı olmak lazım. Zira, bazılarının zehirleri ayrıntılarda gizli olabiliyor.

Az önce internette fetva siteleri üzerine bir araştırma yaparken bir site dikkatimi çekti. Gelen ziyaretçi sayısı itibarı ile ciddiye alınacak bir site olduğu için hatırlatmakta faide mülahaza etmekteyim.

mezkür site adresi okunuş olarak: fetva . net
Süleymaniye vakfı adı altında bir kaç siteleri var. Biz kimsenin şahsına inancına hakaret ederek size takdim edecek değiliz. Ancak, ehli sünnet ve tasavvuf akidesine müntesip bir takva sahibi kişiyseniz ki, sitemizin temeli de onun üzerine bina edilmiştir. Bu islami kültüre müğayir olanları size bildirmek üzerimize borçtur.

İstanbul Müftülüğü’nde 21 yıl süre ile Fetva Heyeti Başkanlığı’nı yürüten Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır'ın önderliğindeki bu fetva sitesinde Tarikatların zaten iraptan mahalli yok.

Küçük cihattan büyük cihada gidiyoruz hadisi uydurma.
Mehdi ile alakalı hadislerin tamamı uydurma.
Peygamberimiz şefaat etmeyecektir.
vs.vs.vs.vs.vs


4 dakikalık seyirde öğrendiklerim bunlar, zaten bu kadarı da yeter. Mukaddime de; fetva verileceği zaman, "Hz. Peygamberin sözlerini, ashabın görüş birliği ettiği konuları genel olarak bilmek gerekir. Fetva verilen konuda İslam alimlerinin görüşlerinden de yararlanmalıdır." diyerek masumane bir giriş yapmışlar, ama fetva vermede temel mantık neredeyse sadece Kur'an üzerine.

Allah hidayeti hakiki nasip etsin.

Batuhan Alkan / incemeseleler.com editörü

   
© incemeseleler.com